SYNOVEKTOMI

Kronisk hævelse af en større led uden dramatiske symptom leder til mistanke om tuberkulose. Der findes mange andre diagnoser med samme kliniske billede, men uafset bagomliggende årsag er den bedste behandling kirurgisk synovektomi – fjerne al inflameret/infekteret ledhinde.

At bare punktere og tømme ledvædsken ud fører ikke til noget. Vædskeansamlingen tilbagedannes på en gang.

Jeg anvender altid en submedialis adgang der den man lyfter den store lårbensmuskel op og kommer ind til ledet. Efter at al inflammeret ledhinne er fjernet falder musklen fint tilbage på sin plads. Det giver et udmærket funktionelt resultat der patienten kan begynde at træne knæbeveægelser på en gang efter indgrebet.

Samme procedure som Powerpoint Presentation:

Og som video:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *